Lenistwo i miodowy popcorn

Niedziela. Zimno, pada deszcz, czasami śnieg. W taki wieczór jak ten, po całym dniu robienia „czegoś”, czas na robienie „nic”. Tylko ja, film i coś do chrupania…

Miodowy popcorn

  • garść ziaren kukurydzy
  • olej do prażenia
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka masła
  • sól

 

Do garnka wlać olej (cienką warstwę), wsypać ziarna kukurydzy i uprażyć popcorn (na niezbyt dużym ogniu).

Miód i masło podgrzewać w rondlu, cały czas mieszając, aż do uzyskania jednolitego syropu.

Uprażony popcorn polać syropem, dokładnie wymieszać łyżką. Do smaku można dodać również sól.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.