Koperkowo-cytyrynowa ryba – pstrąg pieczony

Bezglutenowe, Dania główne, Ryby

Pstrąg koperkowo- cytrynowy

  • 2 tuszki pstrąga
  • 1 pęczek koperku
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 2 cytryny
  • pieprz, sól
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich

 

Pstrąg

 

Pstrągi umyć, osuszyć. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Ułożyć na kawałku folii aluminiowej (takim, by można było zawinąć w folię ryby). Do wnętrza pstrągów włożyć po połowie pęczka koperku. Na wierzch ułożyć natkę pietruszki i pokrojoną w plasterki cytrynę. Skropić ryby sokiem z drugiej cytryny. Zawinąć ryby w folię i ułożyć na blasze. Piekarnik nagrzać do 180ºC i piec ryby około 40 minut.

Pstrąg2

Tagged , , , , , ,

0 thoughts on “Koperkowo-cytyrynowa ryba – pstrąg pieczony

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *