Kino Od Kuchni i Śliwkowska rozdaje bilety

Inne

W środę 26 czerwca o godzinie 20:00 w Multikinie w Gdańsku odbędzie się inauguracja nowego projektu „Kino od kuchni”, do którego również zostałam zaproszona 🙂 I mam dla Was prezent z tej okazji!

Na inaugurujący pokaz wybrano film „Niebo w gębie”, czyli opowieść inspirowaną życiem Danièle Mazet-Delpeuch, która na życzenie Prezydenta François Mitterranda wprowadziła do prywatnej kuchni Pałacu Elizejskiego tradycyjną kuchnię francuską.

Partnerem projektu jest kanał telewizyjny Kuchnia+, który zagwarantuje uczestnikom projekcji pokazy gotowania prowadzone przez najlepszych szefów kuchni kanału.

26 czerwca o 20.00 „Kino od kuchni” odbędzie się w 12 Multikinach: Warszawa Złote Tarasy, Wrocław Arkady, Kraków, Łódź, Gdańsk, Poznań Malta, Szczecin, Koszalin, Zabrze, Rybnik, Rzeszów oraz Gdynia.

Bilety na pokazy filmów z lokalnymi atrakcjami będą kosztowały 21 złotych. Sponsorami cyklu „Kino od kuchni” zostali LG oraz Alma.

Kino od kuchni_PLAKAT

Śliwkowska ma dla czytelników bloga 4 pojedyncze bilety na „Kino Od Kuchni” w Multikinie w Gdańsku.

Co trzeba zrobić żeby je zdobyć?

Do 23 czerwca, do godziny 23:59 trzeba napisać w komentarzu pod tym postem z jakim daniem najbardziej kojarzy Wam się kuchnia francuska.

W odpowiedzi należy podać również swój adres mailowy:)

Powodzenia!

Tagged , ,

0 thoughts on “Kino Od Kuchni i Śliwkowska rozdaje bilety

  • Zupa cebulowa zapiekana pod ciastem francuskim, zdecydowanie! 🙂
    i do tego wyżej wspomniana bagietka, pycha!

  • Z jakim daniem kojarzy mi się kuchnia francuska? Hmmm… Nie potrafię podać jednej odpowiedzi! Znane wszystkim żabie udka, ślimaki, zupa cebulowa 😉 Sławne, świetne sery i wina… Zresztą wszystko zależy od regionu. Przede wszystkim bazą są jak najświeższe, jak najlepszej, wręcz najwyższej jakości produkty i dbałość o szczegóły. Dbałość wręcz mistyczna 😉 … ale, ale… kuchnia francuska to również prostota 😉 Bo cóż skomplikowanego jest np w tarcie z kremem i owocami? (ciasto kruche z kremem budyniowym – domowym na żółtkach, mleku, cukrze, wanilii – wymieszanym z ubitą śmietaną wiejską niepasteryzowaną, przykryte malinami) ; bądź w tarcie porowej z kozim serem na cieście francuskim? (pory przygotowane na maśle, odparowane białe wytrawne wino, śmietanka, jajka, sól, pieprz, całość przełożona na spód wyłożony ciastem, przykryta kawałkami sera o wyrazistym smaku); czy w ratatouille warzywnym? 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.