Przeskocz do treści

Makaron z łososiem i kalafiorem

Latem wizyty w warzywniaku przyprawiają mnie o zawrót głowy- te kolory, ta ilość świeżych warzyw i owoców. Nigdy nie wiem na co mam się zdecydować. "Pani weźmie kalafior, jest przepyszny!" Jest więc kalafior.

Makaron z łososiem i kalafiorem

(3-4 porcje)

 

  • 1/2 średniego kalafiora
  • ok. 300 g filetu z łososia
  • 500 ml śmietanki 30%
  • pieprz, sól
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 opakowanie makaronu

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Kalafior umyć, podzielić na małe różyczki i podgotować (najlepiej na parze, żeby się nie rozpadał). Łososia posolić i popieprzyć, usmażyć z obu stron. Po usmażeniu podzielić na kawałki widelcem. Zagotować śmietankę, dodać do niej łososia i kalafior, doprawić solą i pieprzem do smaku i gotować kilka minut. Na koniec dodać do sosu posiekany drobno koperek. Makaron podawać polany sosem, można ewentualnie posypać go dodatkową porcją koperku.

 

DSC_4474

0 thoughts on “Makaron z łososiem i kalafiorem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *