Przeskocz do treści

Popcorn czekoladowy

Jesienny wieczór idealny - koc, film i miska popcornu czekoladowego (polecam również popcorn miodowy). Świat bez czekolady nie byłby tak samo piękny. Ba, świat bez czekolady by nie istniał! Tak więc opatulona ciepłym kocem podjadam lepki od czekolady popcorn z lekką słoną nutą i jestem w kulinarnym niebie 🙂 Miłego wieczoru!

Popcorn czekoladowy

  • 50 g czekolady
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • garść ziaren kukurydzy
  • olej do prażenia

Do garnka wlać olej (cienką warstwę), wsypać ziarna kukurydzy i uprażyć popcorn (na niezbyt dużym ogniu).

Miód i masło i czekoladę podgrzewać w rondelku, cały czas mieszając, aż do uzyskania jednolitej polewy.

Uprażony popcorn polać polewą, dokładnie wymieszać łyżką. Do smaku można dodać również sól (moja ulubiona wersja 🙂 ).DSC_7107

Zagłosujcie na Śliwkowską w konkursie Blog Forum Gdańsk 2013 – tutaj.

Wystarczy kliknąć “Głosuj” i gotowe :)

Głosowanie  trwa do 25 października 2013 godz. 12:00.

0 thoughts on “Popcorn czekoladowy

  1. fotografka90

    Czekolada mnie prześladuje, a ja przeszłam na dietę... bez słodyczy. Mam ślinotok... Przypomniało mi się jeszcze połączenie słonych paluszków i truskawkowej Mamby za czasów dzieciństwa, hihihi 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *