Warsztaty kuchni azjatyckiej w Oriental Market w Sopocie

Inne

W niedzielę 27 października miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kuchni azjatyckiej w Oriental Markecie w Sopocie, wydarzeniu zorganizowanym przez Trójmiejską solniczkę i właścicieli Oriental Marketu. Nie były to zwykłe warsztaty, lecz kuchenne zmagania drużyn składających się z blogerek i przyjaciół Oriental Marketu. Drużyna, w której była Tosia (Burczymiwbrzuchu) pokonała konkurencję gotując wyśmienitą chińską zupę won ton. Ania (Moja w tym głowa) przygotowała tajską zupę tom yum, Kasia (Razowe ciasteczka dla Twojego dziecka) koreańską zupę kimchi z tofu, a Magda (Eat this blog) i Asia (ugotujmy.blogspot.com) uraczyły nas wietnamskimi sajgonkami wieprzowymi. Mi zostało powierzone zadanie przygotowania pierożków yaki-gyoza. Lepienie pierogów to niestety nie moja specjalność, ale z pomocą Magdy (która niestety musiała wyjść jeszcze przed degustacją) udało mi się ulepić coś na kształt pierożków 🙂 Zabawa była przednia – wielkie podziękowania dla ekipy Oriental Marketu i oczywiście Kasi i Asi z Trójmiejskiej solniczki! 🙂

A oto porcja zdjęć, które udało mi się zrobić na warsztatach:

Założyciele Oriental Marketu:

5

Trójmiejska solniczka w komplecie:

6

3

4

1

2

10

7

8

Jury w trakcie próbowania dań 🙂

9

Oriental Market

ul. Podjazd 11

Sopot

Tagged , , , , ,

0 thoughts on “Warsztaty kuchni azjatyckiej w Oriental Market w Sopocie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.