Przeskocz do treści

Kurczak w cieście francuskim

Ostatnio bardzo dużo się dzieje, nie mam czasu na gotowanie i robienie zdjęć... Ani się obejrzałam a już jest listopad. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie uda mi się nadrobić wszelkie zaległości.

Dzisiaj propozycja na łatwy w przygotowaniu, ale efektowny obiad 🙂 Soczysty kurczak, delikatne ciasto francuskie i pyszny farsz z suszonymi pomidorami. Najlepiej smakuje z miksem sałat. Polecam!

Kurczak w cieście francuskim

(3-4 porcje)

  • 4 piersi z kurczaka
  • słoik suszonych pomidorów w oliwie
  • 1 kostka sera typu feta
  • pieprz, sól
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, przekroić każdą tak, by powstała kieszonka na farsz. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Pomidory osączyć z oliwy i pokroić. Pokrojone pomidory wymieszać z pokruszoną fetą. Każdą pierś nadziać dość dużą ilością farszu. Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 4 części. Każdą pierś zawinąć w ciasto i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kurczaka piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 40 minut, aż ciasto francuskie będzie rumiane.

 

DSC_7670

0 thoughts on “Kurczak w cieście francuskim

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *