Przeskocz do treści

Babeczki czekoladowe z masłem orzechowym

Masło orzechowe, czekolada gorzka i mleczna czekolada z ciasteczkami to obietnica prawdziwie słodkiej rozpusty. Bo każdemu od czasu do czasu należy się porcja czekoladowego szczęścia 🙂

Babeczki czekoladowe z masłem orzechowym
(12 sztuk)

- 1 3/4 szklanki mąki
- 3 łyżki kakao
- 1  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru
- 3/4 szklanki maślanki (lub mleka)
- 2 jajka
- 1/3 szklanki oleju
- 3 łyżki masła orzechowego
- 100 g czekolady mlecznej z ciasteczkami (lub innymi dodatkami)
- 50 g gorzkiej czekolady


Gorzką czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Czekoladę ciasteczkową posiekać. Jajka, maślankę (mleko), olej i masło orzechowe wymieszać łyżką w misce. Dodać mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Na koniec dodać stopioną czekoladę gorzką i posiekaną czekoladę ciasteczkową, ponownie wymieszać. Do foremek wyłożonych papilotkami nakładać łyżką porcje ciasta. Babeczki piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

muffins

0 thoughts on “Babeczki czekoladowe z masłem orzechowym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *