Przeskocz do treści

Marmurkowe babeczki bananowo-czekoladowe

Wietrzna pogoda, dużo chmur, nieco słońca. Kwiaty na drzewach owocowych, nieco kapryśna wiosna. Wiosenne porządki w domu, pozbywanie się niepotrzebnych rzeczy. Małe przyjemności - kawa z syropem orzechowym w pracy, kanapka z dojrzałym awokado, kiełkujące nasiona pomidorów...

Marmurkowe babeczki bananowo- czekoladowe

(12 sztuk)

  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1 średni banan
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3 łyżki kakao
  • 100 g czekolady mlecznej

Banany rozgnieść widelcem. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. W jednej misce wymieszać suche, a w drugiej mokre składniki. Połączyć zawartość obu misek. Ciasto podzielić na dwie miski, do jednej dodać kakao i roztopioną czekoladę, dokładnie wymieszać.

Foremki wyłożyć papilotkami. Piekarnik nagrzać do 180°C. Do papilotek nakładać naprzemiennie po łyżce ciemnej i jasnej masy i delikatnie pomieszać ciasto końcówką łyżeczki by wyszedł marmurkowy wzorek. Babeczki piec około 25 minut.

marmurkowe

 

0 thoughts on “Marmurkowe babeczki bananowo-czekoladowe

  1. Pingback: Marmurkowe babeczki bananowo-czekoladowe | FlyB - Kulinaria

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *