Kotleciki z ziemniaków i wędzonej makreli

Bez mięsa, Dania główne, Ryby

Planowanie urlopu, przeglądanie rzeczy i porządkowanie mieszkania przed wielkim malowaniem, deszczowe spacery po Gdańsku. Intensywny początek tygodnia, dużo spraw do załatwienia, malowanie odnowionych krzeseł, dużo radości z małych rzeczy 🙂 Taka końcówka czerwca 🙂

I połączenie idealne – ziemniaki, koperek i wędzona makrela <3

Kotleciki z ziemniaków i wędzonej makreli

(około 9 sztuk, na podstawie przepisu White Plate)

  • 250 g ugotowanych ziemniaków
  • 1 makrela
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 jajko
  • 1/3 pęczka koperku
  • pieprz i sól do smaku

Ugotowane ziemniaki rozgnieść widelcem. Makrelę obrać, oddzielić od ości, połączyć z ziemniakami. Dodać sok z cytryny, jajko, pieprz, sól i posiekany koperek.
Uformować kotleciki (około 9 sztuk), obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć z obu stron na oleju na złoto.

Doskonale smakują z młodą kapustą z tego przepisu 🙂

 

DSC_8933

Tagged , , , ,

0 thoughts on “Kotleciki z ziemniaków i wędzonej makreli

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.