Przeskocz do treści

Ciasteczka cynamonowo – miodowe

W tym roku nie udało mi się upiec pierniczków z odpowiednim wyprzedzeniem, nie chciałam by w Święta ktokolwiek połamał sobie zęby na twardych ciastkach, więc postawiłam na kruche ciasteczka. Cynamonowa i miodowa nuta nadają ciasteczkom świątecznego charakteru, łatwo się je wykrawa, szybko piecze, a jeszcze szybciej zjada 🙂 Polecam!

Ciasteczka cynamonowo - miodowe

(ok. 50 sztuk)

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 200 g masła
  • 2 jajka
  • 3 łyżki miodu
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
  • 2 łyżeczki cynamonu

Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto, w razie potrzeby dodać odrobinę więcej mąki. Włożyć na około 30 minut do lodówki. Rozwałkowywać na płaskiej powierzchni podsypanej mąką i wykrawać ciasteczka. Piec około 12 minut w piekarniku nagrzanym do 190ºC. Ozdobić według uznania.

 

u

1 thought on “Ciasteczka cynamonowo – miodowe

  1. Pingback: #Grudzień na Instagramie – Śliwkowska w kuchni

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *