Pasta z makreli z chrzanem

Kanapkowa rutyna dopada mnie zupełnie niespodziewanie 🙂 Staram się wtedy wymyślić wariacje różnych past kanapkowych – przepisy znajdziecie tu. Do dodania chrzanu do pasty z makreli zainspirowała mnie Liska z White Plate – to połączenie jest naprawdę pyszne! 🙂

Pasta z makreli

  • 1 makrela
  • 2 jajka
  • garść posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka chrzanu
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz, sól

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Makrelę pozbawić ości. W misce umieścić wszystkie składniki i dokładnie wymieszać widelcem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pasta smakuje najlepiej, gdy postoi jakiś czas w lodówce, z chlebem na zakwasie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.