Pasta z makreli z kukurydzą

Po przepisie na chleb przyszedł czas na przepis na pastę kanapkową 🙂 Tym razem połączenie makreli, kukurydzy konserwowej i koperku – pasuje zarówno do pieczywa razowego, jak i do bułek pszennych. A dodatkowo jest bardzo prosta do zrobienia, polecam! 🙂

Pasta z makreli z kukurydzą

  • 1 makrela
  • 2 jajka
  • garść posiekanego koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • ok. 100 g kukurydzy konserwowej
  • pieprz, sól

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Koperek posiekać. Makrelę pozbawić ości i skóry. W misce umieścić wszystkie składniki i dokładnie wymieszać widelcem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pasta smakuje najlepiej, gdy postoi jakiś czas w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.